Gastronomy Unexplored: Integrating Science, Art and Culture in Culinary Innovation

02.07.2025 KONFERENCJA
Zapraszamy do udziału w konferencji ”Gastronomy Unexplored: Integrating Science, Art and Culture in Culinary Innovation”, która odbędzie się w dniach 2-3 września 2025 r. w Warszawie.

Uniwersytet VIZJA, International Society for Gastronomic Sciences and Studies, Polskie Towarzystwo Technologów Żywności i Uniwersytet Andrzeja Frycza Modrzewskiego w Krakowie są organizatorami wydarzenia, którego celem jest pogłębienie dyskusji specjalistów z zakresu chemii żywności, gastrofizyki, mikrobiologii, bezpieczeństwa żywności, dietetyki, ale także nauk społecznych i humanistycznych. W programie konferencji znajdą się sesje poświęcone historii i antropologii jedzenia, dziedzictwu kulturowemu, turystyce gastronomicznej oraz roli filozofii jedzenia w kształtowaniu tradycji kulinarnych. Spotkanie międzynarodowego grona ekspertów to szansa na nowe spojrzenie na zagadnienia z dziedziny nauk gastronomicznych w wielowymiarowym kontekście.

Szczegółowe informacje i link do rejestracji znajdziecie Państwo w serwisie konferencyjnym: https://gastronomy-unexplored.uafm.edu.pl/
Trwa rejestracja uczestników. Zapraszamy prelegentów i słuchaczy do udziału!

Archiwum Konferencji dostępne na  www.ka.edu.pl

logotypy-fundusze-europejskie.jpg